'T Slaghuis - Gent

2023 - Voskenslaan, 9000 Gent

'T Slaghuis is gevestigd in een oude stokerij in Gent die vroeger gebruikt werd voor de verwarming van de nabijgelegen campus schoonmeersen in de Voskenslaan. De opdracht was om van het pand een locatie te maken met een hybride functie, dit wil zeggen dat er zich meerdere functies afspelen in hetzelfde gebouw. Het was niet de bedoeling dat de functies apart van elkaar gingen werken maar dat ze samensmolten in 1 geheel .

Het concept van mijn ontwerp is een exclusief vleesrestaurant, je kan er de duurste vleessoorten eten, dit gecombineerd met een beenhouwerij. Het concept is geïnspireerd op het tweede leven van de koe,

"The second life of a cow." Wat gebeurd er met een koe nadat ze geslacht wordt?

Men gebruikt het vlees om op te eten maar de huid wordt natuurlijk ook gebruikt, bijvoorbeeld als meubel, kledingstuk, accessoire, etc. 

Voor de hybride functie heb ik gekozen om een beenhouwerij te combineren met een exclusief vleesrestaurant, dit omwille van 2 redenen. Je kan nadat je in het restaurant lekker gegeten hebt nog eens naar de beenhouwerij gaan omdat zelfde vlees mee te nemen naar huis om later nog van te genieten. Je kan ook langskomen en kiezen om niet te gaan eten in het restaurant maar een stuk vlees te halen bij de beenhouwer.

Ik heb gekozen voor materialen die refereren naar het typische beeld van een slagerij van vroeger maar ook om de sfeer van de koe en zijn stal terug te brengen.

Zo ligt er overal een betonnen vloer die refereert naar de koeienstallen, er wordt veel gebruikt gemaakt van leer, leren details, leren stoelen, leren lappen, etc. deze refereren naar de huid van de koe. De witte tegeltjes die telkens terugkomen zijn de tegeltjes die vroeger in de typische slagerij gebruikt werden.

© 2023 Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin